Hasznos tippek

Néhány tipp, hogy tiszta maradjon térköve

Rendszeres karbantartás

Ha térkő burkolatunkat tartósan meg akarjuk védeni, akkor azt rendszeresen karban kell tartanunk. Ha már nagyon szennyezett a felület, akkor azt szakemberre kell bíznunk. Ha azonban még csak kevésbé szennyezett a felület, akkor azt akár házilag is karban lehet tartani. A rendszeres karbantartás csodákra képes.

Figyelem: soha ne nagy felületen kezdje a tisztítást! Nem feltűnő, kis felületen végezzen próbatisztítást!

Rendszeres seprés

Ha rendszeresen térkő seprűvel seperjük a felületet elkerülhetjük, hogy a fugákba táptalaj kerüljön és így moha és gyomnövények telepedjenek meg. Tisztítsuk rendszeresen ezen felületeket.

Növényzet a térkő közelében

Bokrok, fák virágágyások a térkő közvetlen közelében is okozhatják a burkolat gyors szennyeződését. Rendszeres metszéssel és nyírással kordában tarthatjuk a növekedést. Törekedjünk arra, hogy a térkővel ne érintkezzenek és lehetőség szerint a lehullott levelek, gyümölcsök mihamarabb elkerüljenek a burkolatról.

Sókivirágzás

A betontermékeken képződő világos foltok vagy szürke fátyolszerű képződmények az ún. mészkivirágzások. A lerakást követően, az időjárástól és a használattól függően hol gyengébben, hol erősebben jelenhetnek meg. A kivirágzás csak átmeneti jelenség, az időjárási és környezeti hatások következtében a lerakást követően 1-2 éven belül eltűnik. Rendszeres öblítéssel, keféléssel, de leginkább vegyszeres kezeléssel gyorsíthatjuk az eltűnést.

Megfelelő cég kiválasztása

Amennyiben már nem megoldható a házilagos tisztítás, vagy nagy felületű a szennyeződés, bízzuk a tisztítást szakemberre! Keressünk olyan szakembert, aki tapasztalattal rendelkezik és próbatisztítást is elkészít, hogy láthassuk az eredményt!

Téli karbantartás

Télen ügyelni kell arra, hogy lehetőség szerint ne a burkolatra kerüljenek az eltakarított hó kupacai. A szórósó is veszélyt jelent a térkőre.

Amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal! Szívesen segítünk Önnek.